icon_search icon_caret_down icon_home icon_calendar icon_caret_updown icon_tick icon_x icon_profile icon_location icon_confirm icon_client_new icon_client_login icon_contract icon_moving icon_menu icon_facebook icon_twitter icon_linkedin icon_youtube icon_loader icon_exit icon_contract_2 icon_invoice icon_consumption icon_bell icon_personal icon_bell_lg icon_contract_lg icon_invoice_lg icon_consumption_lg icon_profile_lg package_fix package_spot icon_plus icon_arrow_left icon_bulb icon_piggy icon_select icon_chatbot

Yleisiä kysymyksiä sähkön hinnasta


Haluatko vertailla sähkön hintoja? Me autamme löytämään juuri oikean ratkaisun sinun tarpeitasi varten.

Monilla meistä on kysymyksiä koskien sähkön hintaa tai maksuja, mutta usein tärkeämmät asiat menevät edelle tai emme löydä vastauksia helposti. Olemme koonneet tähän vastauksia yleisimpiin sähkönmyyntiä ja hinnoittelua koskeviin kysymyksiin.Olen tekemässä sähkösopimusta kotiini. Mitkä ovat hinnoitteluvaihtoehtoni?


Määräaikainen sopimus

Määräaikaisessa sopimuksessa sähkön hinta pysyy samana koko sopimuksen ajan. Sähkömarkkinoiden vaihtelut eivät vaikuta sähkölaskuusi. Määräaikainen sähkösopimus on vakaa ja turvallinen valinta - sähkön hinta ei esimerkiksi nouse talven pakkasilla.

Pörssihintainen sopimus

Pörssihintaisessa sopimuksessa hinta muuttuu tunneittain Pohjoismaiden sähköpörssi Nord Poolin spot-hinnan mukaisesti. Pörssisähkö soveltuu hyvin aktiiviselle ja hintatietoiselle kuluttajalle. Voit pienentää sähkölaskuasi seuraamalla hintavaihtelua ja painottamalla sähkönkulutusta vuorokauden edullisimmille tunneille.Sähkön hinta ja sähkönmyyjä


kWh tarkoittaa kilowattituntia ja sillä mitataan sähkönkäyttöä. Esimerkiksi laite, jonka tehontarve on yksi kilowatti, kuluttaa tunnin aikana yhden kilowattitunnin verran energiaa.

Sähkön myyntihinta muodostuu kahdesta osasta: kulutukseen perustuvasta energiamaksusta (snt/kWh) ja kiinteästä perusmaksusta (€/kk).

Koko sähkön hinta muodostuu sähköenergian hinnasta eli myyntihinnasta, sähköenergian siirtohinnasta sekä energiaverosta. Sähkön siirtoyhtiö on aina paikallinen sähköverkkoyhtiö. Et voi siis vaihtaa sähkön siirtoyhtiötäsi, mutta voit vaihtaa sähkönmyyjääsi.

Vaihtamalla sähkönmyyjää voit säästää rahaa. Myös monet muut asiat voivat vaikuttaa vaihtamiseen: kenties haluat saada parempaa asiakaspalvelua, paremman online-kokemuksen tai kännykkäsovelluksen tuomat edut. Huomioithan, että myyjän vaihto ei onnistu kesken määräaikaisen sopimuskauden, paitsi muuton yhteydessä.

Ehdottomasti ei. Voit luottaa siihen, että sähköntoimitus ei katkea vaihtaessasi sähkönmyyjää. Sähkö tulee kotiisi aina samojen johtojen ja kaapelien kautta ja vaihdon yhteydessä ei näihin tarvitse koskea. Et edes huomaa milloin uusi sähköyhtiö alkaa toimittaa sinulle sähköä.


Uutiset & blogi

Täältä löydät viimeisimmät Enefit-uutiset ja voit piipahtaa lukemassa blogiamme.

Meidän tarinamme

Olemmeko tavanneet aikaisemmin? Olet todennäköisesti käynyt Virossa. Kiitos siitä!

Ota yhteyttä

Autamme sinua mielellämme