icon_search icon_caret_down icon_home icon_calendar icon_caret_updown icon_tick icon_x icon_profile icon_location icon_confirm icon_client_new icon_client_login icon_contract icon_moving icon_menu icon_facebook icon_twitter icon_linkedin icon_youtube icon_loader icon_exit icon_contract_2 icon_invoice icon_consumption icon_bell icon_personal icon_bell_lg icon_contract_lg icon_invoice_lg icon_consumption_lg icon_profile_lg package_fix package_spot icon_plus icon_arrow_left icon_bulb icon_piggy icon_select

Viisi vinkkiä miten säästää energiaa kotitoimistolla

Viisi vinkkiä miten säästää energiaa kotitoimistolla

Oletko miettinyt sähkönkulutustasi kotitoimistolla? Energiakustannuksia kannattaa pohdiskella olitpa sitten kotitoimistolla vapaaehtoisesti tai olosuhteiden pakosta. Näillä muutamilla helpoilla vinkeillä pidät sähkönkulutuksesi pienenä ja kotitoimistosi ympäristöystävällisenä.

Unohda valmiustila

Suurimmalla osalla meistä on tapana pitää sähkölaitteita valmiustilassa. Tiesitkö, että jokainen valmiustilaan kuluva watti aiheuttaa tutkimusten mukaan noin euron suuruisen kustannuksen vuodessa? Voit toimia ympäristöystävällisemmin kun muistat sammuttaa koneen käytön jälkeen.

Kun lopetat sähkölaitteen käytön, ota pistoke pois seinästä. Tietokonetta on suositeltavaa pitää päällä vain sen aikaa, kun käytät sitä.

Helpoin tapa on hankkia katkaisimella varustettu jatkojohto, johon voi yhdistää useita laitteita. Se mahdollistaa laitteiden sammuttamisen yhdellä painalluksella.

Käytä kannettavaa tietokonetta

Kotitoimistolla on suositeltavaa käyttää kannettavaa tietokonetta. Se kuluttaa tutkimusten mukaan jopa 80 % vähemmän sähköä kuin pöytätietokone. Taulutietokoneen kulutus on vieläkin pienempi, mutta oman hyvinvoinnin kannalta on hyvä ajatella myös silmien terveyttä ja työergonomiaa.

Tutkimusten perusteella pöytätietokone kuluttaa vuodessa noin 500 kWh sähköä, kun kannettavan tietokoneen sähkönkulutus on 60 kWh ja taulutietokoneen 3 kWh.

Aktivoi tietokoneen ja puhelimen energiansäästötila

Lähes kaikissa puhelimissa ja tietokoneissa löytyy energiansäästötila. Sitä suositellaan käytettäväksi työpäivän aikana ennen kotitoimiston sulkeutumista. Se tuo säästöä silloin, jos joudut poistumaan työpisteeltä hetkeksi tai laitteen käyttö on vähäistä. Voit säätää puhelimen ja tietokoneen asetukset siten, että laitteet kytkeytyvät pois päältä tietyn ajan jälkeen, kun et käytä niitä. Näin ne kuluttavat vähemmän sähköä kuin ollessaan päällä.

Käytä energiaa säästäviä lamppuja

Yksi helpoimmista tavoista parantaa kotitoimiston energiatehokkuutta on tavallisten lamppujen korvaaminen energiatehokkailla lampuilla. Ne käyttävät 25–80 % vähemmän energiaa kuin tavalliset lamput ja kestävät kauemmin.

Tulosta vain tarvittaessa

Mikäli mahdollista, lue asiakirjat tulostamisen sijaan suoraan tietokoneelta. Näin säästät tulostimen käyttämän energian lisäksi myös paperia. Tämä on erittäin ympäristöystävällinen tapa ja luonto kiittää!