icon_search icon_caret_down icon_home icon_calendar icon_caret_updown icon_tick icon_x icon_profile icon_location icon_confirm icon_client_new icon_client_login icon_contract icon_moving icon_menu icon_facebook icon_twitter icon_linkedin icon_youtube icon_loader icon_exit icon_contract_2 icon_invoice icon_consumption icon_bell icon_personal icon_bell_lg icon_contract_lg icon_invoice_lg icon_consumption_lg icon_profile_lg package_fix package_spot icon_plus icon_arrow_left icon_bulb icon_piggy icon_select

Eesti Energia aloittaa sähkön kuluttajamyynnin Suomessa

Eesti Energia aloittaa sähkön kuluttajamyynnin Suomessa

Nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä Enefit rynnistää tänään Suomen sähkömarkkinoille. Enefit on Eesti Energian Itämeren alueella toimiva tytäryhtiö, joka uudistaa sähkön kuluttajamarkkinoita panostamalla mobiiliin palvelukonseptiin ja digitaalisuuteen. Enefit lupaa kuluttajille säästöjä sähkölaskuun mobiilisovelluksella tapahtuvalla kulutusseurannalla.

Viron valtion omistaman, kansainvälisen energiakonsernin Eesti Energian toimitusjohtajan Hando Sutterin mukaan Pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteinen sähkömarkkina antaa yritykselle tilaisuuden toimia myös paikallisesti Suomessa.

  • Suomen sähkömarkkinat ovat toimineet esimerkillisesti jo pitkään ja olemme katsoneet Suomesta mallia luodessamme markkinoita Virossa. Suomi ja Viro tulevat nyt olemaan maailman ensimmäisiä maita, jotka luovat maakohtaisesti keskitetyt sähkönkulutustietojärjestelmät, jotka nopeuttavat ja yksinkertaistavat prosesseja kaikille sähkönmyyjille ja antavat heille yhtäläiset mahdollisuudet tarjota innovatiivisia palveluita kuluttajille, kertoo Eesti Energian toimitusjohtaja Hando Sutter.

  • Suomalaiset vaihtavat sähkösopimuksiaan usein. Tämä kertoo meille siitä, että suomalaiset ovat avoimia uusia, innovatiivisia toimijoita kohtaan. Enefit tarjoaa suomalaisille kuluttajille palvelun, jonka keskiössä on mobiilisovellus. Sovelluksella voi tarkkailla omaa sähkönkulutustaan. Virolaiset asiakkaamme ovat pitäneet siitä paljon ja mielestämme sillä on mahdollisuuksia menestyä kaikilla markkina-alueillamme, Sutter jatkaa.

Virossa monet palvelut on jo digitalisoitu. Myös Suomessa monella alalla, kuten pankki- ja teknologiabisneksessä on tapahtunut nopea siirtymä kohti mobiilipalveluja.

  • Virolaiset asiakkaamme ovat jo tottuneet hoitamaan sähköasiansa mobiilisti, ja tämän haluamme tuoda Suomeenkin. Enefit tarjoaa vaihtoehdon niille, jotka haluavat säästää sähkölaskussaan kahdella tavalla: ostamalla edullista sähköä ja käyttämällä sitä vähemmän. Kuluttaja voi valita itselleen parhaiten sopivan sähkösopimuksen. Virossa mobiilisovellustamme käyttäneet asiakkaat ovat pienentäneet sähkölaskuaan keskimäärin 15 prosentilla, jatkaa Enefitin toimitusjohtaja Ville Pentti.

Suomessa Enefitin tuotevalikoimaan kuuluu kolme sähkösopimustyyppiä: määräaikainen Enefit Takuu, suoraan pohjoismaisen sähköpörssin hinnasta sopimushinnan muodostava Enefit Markkina sekä Enefit Markkina + Turva, jossa hinta määrittyy sähkön pörssihinnasta, mutta tietyn hintakaton mukaisesti. Enefit myy Suomessa uusiutuvaa sähköä.

Enefit Takuu -sopimuksessa sähkön hinta on kiinteä, eivätkä sähkömarkkinoiden hintavaihtelut vaikuta sähkölaskuun. Tällä sopimuksella kuluihin on helppo varautua, kun ne pysyvät sähkömarkkinoiden hintavaihtelusta huolimatta samoina.

Pörssihintaisten tuotteiden eli Enefit Markkinan ja Enefit Markkina + Turvan etu on taas siinä, että sähköä voi ostaa juuri silloin, kun se on itselle edullista. Sähkön hintaa ja omaa kulutusta voi tarkkailla Enefitin sovelluksella tunnin tarkkuudella ja laskua pienentää keskittämällä kulutusta edullisemmille tunneille.

  • Enefitin sovellus näyttää seuraavan päivän sähköhinnat, jolloin omaa kulutusta voi säädellä edullisempaan ajankohtaan. Jos on esimerkiksi todella kylmä sää, ihmiset käyttävät erityisesti päiväaikaan enemmän sähköä lämmitykseen ja sähkön hinta nousee. Silloin vaikka pyykinpesukoneen päälle laittamista voi siirtää myöhäiseen iltaan, jolloin sähkön hinta laskee yleisen kulutuspiikin jälkeen. Kun asiakas tietää tarkasti paljonko käyttää sähköä, kulutusta on helppo säädellä, vinkkaa Pentti.

Enefitin asiakkaat voivat ladata maksuttoman sovelluksen iOS- tai Android-laitteille.

Sähkön kuluttajamyynnin aloittaminen Suomessa on osa Eesti Energian strategiaa kasvaa Baltiassa toimivasta sähköyhtiöstä alueelliseksi sähkön myyjäksi ja palveluntarjoajaksi. Eesti Energia toimii tällä hetkellä Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Yritys suunnittelee kuluttajamyynnin aloittamista myös Ruotsissa lähiaikoina.