icon_search icon_caret_down icon_home icon_calendar icon_caret_updown icon_tick icon_x icon_profile icon_location icon_confirm icon_client_new icon_client_login icon_contract icon_moving icon_menu icon_facebook icon_twitter icon_linkedin icon_youtube icon_loader icon_exit icon_contract_2 icon_invoice icon_consumption icon_bell icon_personal icon_bell_lg icon_contract_lg icon_invoice_lg icon_consumption_lg icon_profile_lg package_fix package_spot icon_plus icon_arrow_left icon_bulb icon_piggy icon_select

Eesti Energia iskee Suomen ja Ruotsin sähkömarkkinoille

Eesti Energia iskee Suomen ja Ruotsin sähkömarkkinoille

Enefit-nimellä Suomessa aloittava yhtiö aikoo muuttaa sähkön kuluttajamarkkinan mobiiliksi

Nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä Eesti Energia tekee merkittävän avauksen lähtemällä Suomen ja Ruotsin kuluttajamarkkinoille vuoden 2018 alussa. Enefit nimellä Suomessa toimiva yhtiö aikoo panostaa toiminnassaan erityisesti digitaalisuuteen ja uudenlaiseen palvelukonseptiin.

  • Todella monella toimialalla on nähty nopeaa siirtymää mobiilipalveluihin. Näin tapahtuu mm. pankki- ja vakuutusalalla ja liikenteessä. Me uskomme, että energia-alalla sama muutos on juuri nyt käsillä ja siksi panostamme mobiiliin vahvasti, sanoo Enefitin toimitusjohtajana aloittanut Ville Pentti.

Eesti Energia on Viron suurin yritys ja Viron valtion omistuksessa. Yhtiön liikevaihto oli 742,1 miljoonaa euroa vuonna 2016. Yhtiö kuuluu Pohjoismaiseen sähköpörssiin ja sen tavoite on kasvaa energiamyynnin ja -palvelujen tarjoajana Itämeren alueella ja Baltiassa. Suomen ja Ruotsin lisäksi Eesti Energia on laajentanut toimintaansa myös etelään Latvian, Liettuan ja Puolan markkinoille, mutta siellä yhtiö toimii vain yritysmarkkinoilla.

  • Baltiassa olemme saavuttaneet johtavan aseman sähkönmyynnissä. Suomi ja Ruotsi ovat luonnollinen seuraava askel kansainvälistyä ja hakea kasvua. Tavoitteenamme on saavuttaa pysyvä asema kaikilla lähimarkkinoilla. Olemme tulossa Suomeen ja Ruotsiin jäädäksemme, sanoo Eesti Energian toimitusjohtaja Hando Sutter.

Enefitin TNS Kantarilla teettämän tuoreen kyselytutkimuksen mukaan 34 prosenttia suomalaisista on kilpailuttanut sähköyhtiötä viimeisen viiden vuoden sisällä, mutta vielä selvästi useampi eli 46 prosenttia kertoo olevansa kiinnostunut tekemään niin lähitulevaisuudessa. Uudenlaiselle toimijalle on Enefitin mukaan tilausta, sillä peräti kaksi kolmasosaa (64 %) kyselyyn vastanneista sanoo kokevansa, että Suomessa tarvitaan lisää aitoa kilpailua sähköyhtiöiden välillä.

  • Suomessa on erilaisia sähköasiakkaita ja siksi tarvitaan myös erilaisia sähköyhtiöitä. Tahdomme olla houkutteleva vaihtoehto niille kuluttajille, jotka haluavat säästää sähkölaskussaan kahdella tavalla: ostamalla edullisempaa sähköä ja kuluttamalla sitä vähemmän, Pentti sanoo.

Enefit myy Suomessa uusiutuvaa sähköä, joka ostetaan Pohjoismaisesta sähköpörssistä. Edullisen hintatason lisäksi yhtiö panostaa digitaalisiin palveluihin ja asioinnin helppouteen asiakkuuden kaikissa vaiheissa tilaamisesta sähkön käytön seurantaan ja ohjaamiseen saakka.

  • Reilu viidesosa suomalaisista kuluttajista kertoo jo nyt tahtovansa hoitaa kaikki sähköasiansa mobiilisti, jos se vain olisi mahdollista. Se tarkoittaa noin 550 000 kotitaloutta. Enefitin asiakkaana kaikki sähköasiat hoituvat älypuhelimella, Pentti lupaa.

Lisätietoja:

Enefit
toimitusjohtaja Ville Pentti
ville.pentti@enefit.fi
+358 40 591 9779

Kantar TNS Oy
tutkimusjohtaja Sakari Nurmela
sakari.nurmela@tnsglobal.com
+358 40 578 5080

Enefit on Eesti Energian suomalainen tytäryhtiö. Ensi vuoden alusta alkaen Enefit myy uusiutuvaa energiaa Suomen kuluttajamarkkinoilla. Sähkösopimuksen lisäksi Enefit tarjoaa kuluttajille sähkön kulutusseurantaan soveltuvan mobiiliapplikaation.