icon_search icon_caret_down icon_home icon_calendar icon_caret_updown icon_tick icon_x icon_profile icon_location icon_confirm icon_client_new icon_client_login icon_contract icon_moving icon_menu icon_facebook icon_twitter icon_linkedin icon_youtube icon_loader icon_exit icon_contract_2 icon_invoice icon_consumption icon_bell icon_personal icon_bell_lg icon_contract_lg icon_invoice_lg icon_consumption_lg icon_profile_lg package_fix package_spot icon_plus icon_arrow_left icon_bulb icon_piggy icon_select

5 helppoa tapaa keventää kesän sähkölaskua

5 helppoa tapaa keventää kesän sähkölaskua
  1. Käytä sähköä silloin, kun se on edullisimmillaan. Valitse siis pörssihintaan sidottu sähkösopimus ja seuraa omaa kulutustasi.
  2. Käy tehokkaammin suihkussa. Tiesitkö, että lämmin vesi voi olla jopa kolme kertaa kylmää kalliimpaa? Sähköä säästääksesi sinun ei kuitenkaan tarvitse palella suihkussa vaan jo lyhentämällä suihkun kestoa säästät sähkölaskussasi.
  3. Laske sisälämpötilaa. Oleskelutiloissa lämpötilaksi riittää 20–21 astetta ja makuuhuoneissa 18–20 astetta. Todennäköisesti et edes huomaa muutosta mukavuudessasi, erityisesti nyt kesäaikaan. Jos sinulla on ulkovarasto, muista, että siellä ei tarvita sortsikelejä. Ulkovarastossa sopiva lämpötila on 7–12 astetta.
  4. Sammuta turhat laitteet kokonaan. Älä jätä laitteiden valmiustiloja päälle yöksi tai kesälomareissun ajaksi.
  5. Pese pyykit matalammissa lämpötiloissa ja anna pyykkien kuivua ilman kuivausrumpua, joka muuten kuluttaa aina itse pyykinpesua enemmän sähköä. Kesällä pyykit kuivuvat nopeasti ja ilmaiseksi ulkona.

Jo näiden viiden vinkin avulla voit säästää sähkölaskussasi tuntuvasti. Virossa kuluttajat ovat onnistuneet pienentämään sähkölaskuaan keskimäärin 15 %, osa jopa 40 %, hyödyntämällä Enefitin mobiilisovellusta sähkönkulutuksen entistä fiksumpaan ajoittamiseen.