icon_search icon_caret_down icon_home icon_calendar icon_caret_updown icon_tick icon_x icon_profile icon_location icon_confirm icon_client_new icon_client_login icon_contract icon_moving icon_menu icon_facebook icon_twitter icon_linkedin icon_youtube icon_loader icon_exit icon_contract_2 icon_invoice icon_consumption icon_bell icon_personal icon_bell_lg icon_contract_lg icon_invoice_lg icon_consumption_lg icon_profile_lg package_fix package_spot icon_plus icon_arrow_left icon_bulb icon_piggy icon_select

Oomi ostaa Enefitin Suomen sähkön vähittäismyynnin asiakasportfolion

Sähköostoksilla uudella tavalla

Oomi Oy ja Enefit Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa Enefitin Suomen sähkön vähittäismyynnin asiakaskanta siirtyy kokonaisuudessaan Oomille. Muutos ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä. Enefit jatkaa liiketoimintaansa Suomessa muilla strategisesti tärkeillä alueilla, kuten Tolpanvaaran tuulipuistossa Enefit-konsernin uusiutuvan energian tytäryhtiön Enefit Greenin kautta.

Enefit Oy on kansainvälisen Enefit-konsernin Suomen tytäryhtiö, joka on myynyt sähköä ympäri Suomen. Kansainvälisesti toimiva Enefit on Viron suurin energiayhtiö ja sen omistaa Viron valtio. Oomi Oy on yksi Suomen suurimmista energiapalveluyhtiöistä ja sähkön myyjistä Suomessa. Liiketoimintakaupan myötä Enefitin Suomen kuluttaja-asiakkaat siirtyvät Oomin asiakkaiksi 1.6.2024 alkaen. Oomin toimitusjohtajan Tuomas Oksasen mukaan liiketoimintakauppa on osa Oomin vahvaa kasvustrategiaa.

Tavoittelemme sähkönmyynnissä asiakasmäärän kasvua asiakashankinnan ja yrityskauppojen kautta. Olemme yksi alan suurimmista ja aktiivisista toimijoista, ja uskomme, että sähkömarkkinat tulevat keskittymään entisestään. Oomin tavoitteena on johtava asema tässä muutoksessa hyvän asiakaskokemuksen ja uusien energiapalveluiden kautta. Nämä asiat ovat samoja asioita, joiden takia Oomi on alun perin perustettu. Asiakkailla on tarve paremmalle palvelulle ja uusille energiaratkaisuille, jotka helpottavat muuttuvaa arkea, sanoo Tuomas Oksanen.

Haluamme olla luotettava energiakumppani vihreässä siirtymässä ja tarjota asiakkaillemme hyödyllisiä ja kestäviä energiatuotteita ja -palveluita kätevästi yhdestä paikasta, sanoo Enefit AS:n Chairman of the Management Board Kelli Toss-Kaasik. Vahvistaaksemme entisestään sitoutumistamme näihin periaatteisiin ja investoidaksemme laatuun ja tuotekehitykseen olemme päättäneet keskittyä vähittäiskaupassamme Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan markkinoille.

Muutos ei vaikuta Enefitin asiakkaiden sähkösopimuksiin ja sopimusehtoihin, vaan ne siirtyvät sellaisenaan Oomille hintoineen ja voimassaoloaikoineen ja pysyvät toistaiseksi ennallaan. Muutos ei edellytä asiakkailta mitään toimenpiteitä, ja sähköasioissa kaikki jatkuvat kuten ennenkin.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppasummaa tai siirtyvien sähkösopimusten määrää ei julkisteta. Liiketoimintakaupassa ei siirry työntekijöitä Enefitiltä Oomin palvelukseen.

Lisätietoja:

  • Oomi Oy, Toimitusjohtaja Tuomas Oksanen, puh. 040 357 9145
  • Enefit AS, Chairman of the Management Board Kelli Toss-Kaasik
  • haastattelupyynnöt Eesti Energia's press officer Mattias Kaiv, puh. +372 5650 3609, mattias.kaiv@energia.ee