icon_search icon_caret_down icon_home icon_calendar icon_caret_updown icon_tick icon_x icon_profile icon_location icon_confirm icon_client_new icon_client_login icon_contract icon_moving icon_menu icon_facebook icon_twitter icon_linkedin icon_youtube icon_loader icon_exit icon_contract_2 icon_invoice icon_consumption icon_bell icon_personal icon_bell_lg icon_contract_lg icon_invoice_lg icon_consumption_lg icon_profile_lg package_fix package_spot icon_plus icon_arrow_left icon_bulb icon_piggy icon_select

Meidän tarinamme

Tietoa yhtiöstä

Olemme Eestin valtion omistama kansainvälinen energiayhtiö, joka toimii Eestin, Latvian, Liettuan, Suomen ja Puolan sähkö- ja kaasumyyntimarkkinoilla sekä kansainvälisillä nestemäisten polttoaineiden markkinoilla.

Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme hyödyllisiä ja käteviä energiaratkaisuja sekä tuottaa energiaa entistä ympäristöystävällisemmin, koska tällä tavoin voimme tehdä panoksemme maailman puhtauden parantamiseksi.

Eesti Energian tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2045 mennessä

Otamme suuria askelia kohti maailmaa, jossa energia on puhtaampaa:

  • Suomessa myymämme sähkö on 100% vihreää.
  • Tarjoamme asiakkaille hyödyllisiä ja ympäristöystävällisiä kokonaisratkaisuja.
  • Kehitämme aurinkopuistoja, maa- ja merituulipuistoja sekä näihin liityviä sähkön varastointiratkaisuja.

"Uskomme, että sähköistyminen, eli vihreän sähkön laajempi käyttö liikenteessä, asumisessa ja teollisuudessa, on paras ja nopein tapa vähentää hiilidioksidipäästöjä kokonaisuudessaan maailmassa. Seuraavan viiden vuoden aikana Eesti Energia lisää uusiutuvia lähteitä käyttävän sähkötuotantonsa kapasiteettia kaksi ja puoli kertaa. Näemme roolimme ja vastuumme vihreän vallankumouksen mahdollistajana. Autamme asiakkaitamme suunnittelemaan ja tekemään heidän matkansa kohti pienempää ympäristöjalanjälkeä. Sitä varten meillä on jo olemassa tarvittavat palvelut kokonaisvaltaisine ratkaisuineen odottamassa asiakkaita."

Hando Sutter,
Eesti Energian toimitusjohtaja

Me luotamme digitaalisiin ratkaisuihin

Virolaiset luottavat digitaalisiin ratkaisuihin. Haluamme tarjota suomalaisille ammattitaitoisia ja laadukkaita digiratkaisuja. Siksi olemme täällä. Meiltä saat helpon tavan hallita sähkösopimustasi ja voit samalla olla oman sähkönkulutuksesi herra.

Arvomme

Meille vastuullisuus on yksi tärkeimmistä arvoista, jonka vuoksi myymme Suomessa vain NordPool –sähköpörssistä ostamaamme uusiutuvaa sähköä. Sähkö on peräisin vesi-, tuuli-, aurinko- ja bioenergiasta. Haluamme edistää maapallomme hyvinvointia sisällyttämällä uusiutuvan energian kaikkiin sopimuksiimme ilman lisämaksua ja kannustamalla asiakkaitamme minimoimaan sähkönkulutuksen.

Miten voimme sitten olla 100 % varmoja, että asiakkaidemme pistokkeesta virtaava sähkö on täysin vihreää?

Tämä tapahtuu sähköpörssin avulla. Ostamalla Nordpool –sähköpörssistä pelkästään uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua sähköä nostamme vihreän sähkön kysyntää. Jotta kysyntä ja tarjonta kohtaisivat, on energiantuottajien käytettävä uusiutuvia energianlähteitä sähkön tuottamiseen. Tämän seurauksena uusiutuvien energianlähteiden käytön osuus kasvaa.

Lisäämällä vihreän sähkön tuotantoa ja vähentämällä fossiilisten polttoaineiden käyttöä voidaan hillitä ilmastonmuutosta ja olla mukana säilyttämässä monimuotoista luontoa tuleville sukupolville. Yksittäiselle ihmiselle vihreään sähköön siirtyminen on ympäristöteko, jolla voi vähentää jopa neljänneksen henkilökohtaisia ilmastopäästöjä.

Tarjoamme energiaratkaisuja myös yritysasiakkaille

Kesäkuusta 2021 lähtien tarjoamme Suomessa myös yritysratkaisujamme. Ensimmäinen käynnistämämme palvelu oli joustava energianhallintapalvelumme (ansaitse lisätuloja yrityksesi sähkölaitteilla), jonka avulla asiakkaat voivat ansaita tuloja muuttamalla energiaa kuluttavien tai energiaa tuottavien laitteidensa kuormitusta keskeisiä prosesseja häiritsemättä.

Laitteiden joustava hallinta antaa mahdollisuuden käyttää sähköjärjestelmässä enemmän uusiutuvaa energiaa ja vähentää teollisuusyritysten ympäristöjalanjälkeä. Joustavuuden ansiosta laitteen omistaja voi saada ylimääräisiä tuloja osallistumalla sähköjärjestelmän tasapainon ylläpitämiseen. Palvelu auttaa asiakkaita ja koko energia-alaa pääsemään lähemmäs hiilineutraaliutta.