icon_search icon_caret_down icon_home icon_calendar icon_caret_updown icon_tick icon_x icon_profile icon_location icon_confirm icon_client_new icon_client_login icon_contract icon_moving icon_menu icon_facebook icon_twitter icon_linkedin icon_youtube icon_loader icon_exit icon_contract_2 icon_invoice icon_consumption icon_bell icon_personal icon_bell_lg icon_contract_lg icon_invoice_lg icon_consumption_lg icon_profile_lg package_fix package_spot icon_plus icon_arrow_left icon_bulb icon_piggy icon_select

Sähköostoksilla uudella tavalla

Sähköostoksilla uudella tavalla

Kun käyt ruokaostoksilla, suunnittelet ostoksesi ajatellen tulevien päivien tarpeita. Ehkä valikoit tuotteita ainakin osittain niiden hinnan perusteella. Ja viimeistään kassalla tiedät, mitä ostoksesi maksoivat.

Sähkön kuluttamisen suhteen tilanne on ollut hyvin toisenlainen. Sinulla on sähkösopimus, jonka mukaan käyttämäsi sähkön hinta määräytyy. Käytät sähköä päivittäin, mutta luultavasti varsin harvoin pysähdyt miettimään kulutustasi. Sähkölasku tulee luultavasti e-laskuna verkkopankkiisi. Tiedätkö muuten sen suuruuden?

Sähkön suhteen ostopäätös tehdään silloin, kun sähköä käytetään – mutta se ei tunnu siltä.

Meistä suurin osa sanoo, että kuluttaisi mieluusti nykyistä vähemmän energiaa. Mutta käytännön toimiin tämän suhteen ryhtyy huomattavasti harvempi.

Kun sähkön kulutuksesta tehdään näkyvää ja helposti seurattavaa, on kulutuksen hallinta ja vähentäminen paljon helpompaa.

Tämä voi toteutua vaikkapa niin, että saat käyttämäsi sähkönkulutuksen tunnin tarkkuudella älypuhelimesi ruudulle.

Juuri tästä on kyse Enefitin kulutusseurannassa, joka on kaikkien asiakkaidemme käytössä veloituksetta. Jos olet kiinnostunut tällaisesta mahdollisuudesta, jätä yhteystietosi tänne niin teemme sinulle sähkötarjouksen heti ensi vuoden alussa.

Itse otan tavoitteekseni vähentää sähkönkulutustani 15 prosenttia ensi vuoden aikana. Kuinka paljon sinä voisit vähentää?

Ville Pentti