icon_search icon_caret_down icon_home icon_calendar icon_caret_updown icon_tick icon_x icon_profile icon_location icon_confirm icon_client_new icon_client_login icon_contract icon_moving icon_menu icon_facebook icon_twitter icon_linkedin icon_youtube icon_loader icon_exit icon_contract_2 icon_invoice icon_consumption icon_bell icon_personal icon_bell_lg icon_contract_lg icon_invoice_lg icon_consumption_lg icon_profile_lg package_fix package_spot icon_plus icon_arrow_left icon_bulb icon_piggy icon_select

Ville testaa: Pyykit puhtaaksi vähemmällä

Ville testaa: Pyykit puhtaaksi vähemmällä

Tervetuloa takaisin blogiini!

Viime testausviikolla kokeilin, miten viihdelaitteiden valmiustilat vaikuttavat sähkönkulutukseemme. Sammuttamalla laitteiden valmiustilat joka ilta sekä jatkamalla kaikkien jo aikaisemmin oppimieni tapojen ylläpitämistä viikon sähkönkulutuksemme oli 105,9 kWh. Kun sähkönkulutuksemme ennen projektin aloittamista oli 188,7 kWh, on sähkönkulutuksemme pienentynyt tähän mennessä jopa 44 %. Uusi iltatoimi tuntuukin todella pieneltä vaivalta sen hyötyyn verrattuna!

  • Sähkönkulutuksemme on tähän mennessä pienentynyt jopa 44 %

Tästä onkin hyvä jatkaa projektini kuudenteen ja samalla viimeiseen sähkönsäästövinkkiin. Seuraavalla testausviikolla aion pureutua kodinhoitohuoneemme tehokkuuteen. Kahden lapsen ja kahden aikuisen taloudessa pyykkiä tulee pestyä usein. Koneet pyörivät kotonamme jo nyt melko täysinä ja pyykit kuivuvat ilman kuivausrumpua, mutta parannettavaa vaatehuollossamme silti löytyy.

Tällä testausviikolla minua kiinnostaakin rikkoa tottumuksia: haluan kokeilla, voisiko pyykkiä pestä useammin vain 30 tai 40 asteessa 60 asteen sijaan. Valtaosan vauvamme vaatteista pesemme silti suosiolla edelleen korkeissa lämpötiloissa, jotta ne varmasti puhdistuvat. 40 asteen pesuohjelma voi kuitenkin kuluttaa energiaa jopa puolet vähemmän kuin 60 asteen ohjelma, joten lämpötilojen harkitseminen on todella järkevää! Testausviikolla aion lisäksi kokeilla koneemme eko-ohjelmaa, jota ei aikaisemmin ole sen pidemmän keston vuoksi tullut valittua.

kuvakaappaus
  • 40 asteen pesuohjelma voi kuluttaa energiaa jopa puolet vähemmän kuin 60 asteen ohjelma

Ensi kerralla nähdään, riittikö kärsivällisyyteni eko-ohjelman pyörittämiseen ja muistinko arjen pyörityksessä valita pesuohjelmaksi totuttua matalamman lämpötilan. Mielenkiinnolla odotan myös, saanko todella pyykit puhtaaksi vain 30–40 asteessa ja vaikuttaako muutos viimeisen testausviikon sähkönkulutukseemme? Entä millä mielillä päätän koko projektini: jäikö ehkä osa vinkeistä matkaani pysyvästikin?

Tämä kaikki selviää seuraavassa blogipostauksessa – aurinkoa kesäkuuhunne siihen saakka!

-Ville

Ville Pentti on Enefit Oy:n toimitusjohtaja ja kahden pienen lapsen isä Turun seudulta. Villen nelihenkinen perhe asuu paritalossa, joka lämpiää maalämmöllä ja vesikiertoisella lattialämmityksellä.

Pienillä muutoksilla Ville on tähän mennessä onnistunut pienentämään sähkönkulutustaan jopa 44 %! Kesäisten säiden jatkuessa säästöjä on ollut entistä helpompi saavuttaa.