icon_search icon_caret_down icon_home icon_calendar icon_caret_updown icon_tick icon_x icon_profile icon_location icon_confirm icon_client_new icon_client_login icon_contract icon_moving icon_menu icon_facebook icon_twitter icon_linkedin icon_youtube icon_loader icon_exit icon_contract_2 icon_invoice icon_consumption icon_bell icon_personal icon_bell_lg icon_contract_lg icon_invoice_lg icon_consumption_lg icon_profile_lg package_fix package_spot icon_plus icon_arrow_left icon_bulb icon_piggy icon_select

Tietoa sähköhyvityksestä

Hyvitystä ei tarvitse erikseen hakea. Jos olet jatkuvasti asiakkaana, hyvitys näkyy sähkölaskussa.
Sähköhyvitystä ei makseta sähkönsiirtolaskun osalta. Kertakorvaus ei vaikuta muihin sähkötukiin.

Laki takautuvasti maksettavasta sähköhyvityksestä tuli voimaan 06.03.2023 ja Euroopan komission hyväksyi väliaikaista sähköhyvitystä koskevan lain (5 ja 7 §:n mukainen sähköhyvityksen maksaminen sekä 8 §:n mukainen sähköhyvitysten korvaamisen sähköyhtiöille) vasta 23.3.2023.

Ensimmäinen erä maksetaan vuoden 2022 marras-joulukuun sähköenergian kulutuksen perusteella.
Toinen erä maksetaan tammikuun 2023 kulutuksen perusteella. Toisessa erässä tammikuun kulutus maksetaan kaksinkertaisena.

Mikäli sopimuksesi on ehtinyt päättymään ennen kuin hyvitys maksetaan tai olet muuttanut hyvitykseen oikeuttavasta käyttöpaikasta toiseen osoitteeseen maksamme hyvityksen ilmoittamallesi pankkitilille. Voit ilmoittaa tilinumerosi Enefit Online-palvelumme kautta jättämällä yhteydenottopyynnön vai sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@enefit.fi.


Olet oikeutettu sähköhyvitykseen:

 • jos arvonlisäverollinen sähköenergian hintasi on ollut yli 10 snt/kWh (Humio! Arvonlisävero on 10% 01.12.2022-30.04.2023).
 • Sinulla on ollut pörssihintoihin sidottu sähkösopimus (ns. pörssisähkö)
 • Sähköhyvityksen määrä on 50 % sähkölaskusi sähköenergian arvonlisäverollisesta myyntihinnasta.
 • Hyvityksen määrä lasketaan kuukausittaisen 90 euron suuruisen omavastuun jälkeisestä summasta.
 • Hyvityksen määrä voi olla enintään 700 euroa kuukautta kohden.
 • Hyvitystä ei makseta, jos hyvityksen määrä kuukauden osalta on alle viisi euroa.
 • Sähköhyvitys on käyttöpaikkakohtainen ja sopimuskohtainen eli hyvitys lasketaan jokaisen käyttöpaikan mukaan erikseen.

Hyvitys maksetaan kahdessa erässä.

 • Ensimmäisen erän hyvityksen määrä lasketaan marraskuun ja joulukuun sähkölaskuista ja maksetaan huhtikuussa.
 • Toisen erän hyvityksen määrä lasketaan tammikuun 2023 sähkölaskun mukaan ja se kerrotaan kahdella. Hyvitys maksetaan toukokuussa vai seuraavan laskun yhteydessä. Se, miten usein saat sähkölaskun, riippuu laskutusvälistäsi. Sinun ei tarvitse olla meihin yhteydessä hyvityksen saamiseksi.

Ei tarvitse jo sinulla on voimassa oleva sähkösopimus Enefitin kanssa. Hyvitys näkyy sähkölaskullasi.

 • Olet vaihtanut sähkönmyyjää marraskuu-tammikuu. Maksamme hyvityksen ilmoittamasi pankkitilille. (Olemme lähettänyt jo ensimmäisen erän hyvityksestä asiakkaillemme viestin ja pyytänyt ilmoittamaan tilinumeron).
 • Olet vaihtanut sähkönmyyjää kesken kuukautta. Jos olet vaihtanut sähkönmyyjää esimerkiksi joulukuun 15. päivä, maksaa vanha myyjäsi hyvityksen ajalta 1.–14.12. ja uusi myyjäsi 15.–31.12. väliseltä ajalta. Hyvityksessä huomioidaan omavastuuosuuden jakautuminen suhteessa kyseisen kuukauden päivien määrään.
 • Lasku on pienempi, kun takautuva hyvitys. Jos olet vaihtanut sähkönmyyjää maaliskuussa-huhtikuussa ja laskusi on pienempi, kun hyvityksen summa. Ole hyvä ja ilmoita tilinumerosi ja maksamme hyvityksen suoraan sinne.

Voit saada enintään 120 päivää lisämaksuaikaa sähkölaskullesi sen alkuperäisestä eräpäivästä alkaen.

Ole yhteydessä Ropo Capitaliin:
Laskuun liittyvät asiat ma-pe 8–20, la 10–15
enefit@ropocapital.fi tai 09 231 50464

Jos sähkösopimuksesi Enefitin kanssa on jo päättynyt maksamme mahdollisen hyvityksen suoraan tilillesi. Voit ilmoittaa tilinumerosi Enefit Online-palvelumme kautta jättämällä yhteydenottopyynnön vai sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@enefit.fi. Jos meillä ei ole tilinumeroasi tiedossa, mutta olet saamassa sähköhyvitystä, olemme sinuun yhteydessä.

Näet sähkösi arvonlisäverollisen hinnan sähkölaskuiltasi. Löydät sopimustiedot helposti myös Enefit Online palvelumme kautta: https://portal.enefit.fi/login vai Enefit Mobiili sovelluksestasi voit aina pyytää apua asiakaspalvelultamme Ota yhteyttä ma-pe 9–17 asiakaspalvelu@enefit.fi tai 09 7479 0747

Jos olet vaihtanut sopimustuotetta marras-, joulu- tai tammikuun aikana. Sähköhyvitys huomioidaan molempien sopimusten osalta erikseen.

Jos hyvitys on isompi kun sähkölaskusi siirrämme loput ensimmäisen erän hyvityksestä ennakoksi seuraaville laskuillesi.

Hyvitys koskee myös kuolinpesiä, jos hyvityksen edellykset täyttyvät. Hyvitys näkyy joko huhtikuussa saapuvalla sähkölaskulla, jos kuolinpesälle on voimassa oleva sähkösopimus tai se maksetaan suoraan kuolinpesään valtuuttaman kuolinpesän jäsenen tillile, jos sopimus on jo päättynyt.