icon_search icon_caret_down icon_home icon_calendar icon_caret_updown icon_tick icon_x icon_profile icon_location icon_confirm icon_client_new icon_client_login icon_contract icon_moving icon_menu icon_facebook icon_twitter icon_linkedin icon_youtube icon_loader icon_exit icon_contract_2 icon_invoice icon_consumption icon_bell icon_personal icon_bell_lg icon_contract_lg icon_invoice_lg icon_consumption_lg icon_profile_lg package_fix package_spot icon_plus icon_arrow_left icon_bulb icon_piggy icon_select

3 + 1 keinoa säästää energiaa MM-kisoja katsomalla

3 + 1 keinoa säästää energiaa MM-kisoja katsomalla

Toukokuussa jääkiekkofanien vapaa-aika täyttyy Slovakiassa pelattavien MM-kisojen seuraamisesta. Tiesitkö, että katse tiiviisti ruudussakin voit säästää energiaa ja ympäristöä? Listasimme muutaman rennon tavan säästää ilman, että melkein huomaatkaan muutosta – ainakaan ennen seuraavaa, keventynyttä sähkölaskuasi.

Energian säästäminen voi olla sekä helppoa että tehokasta. Alla olevien säästövinkkien haltuunotto onnistuu vaikka kotisohvalla tai pelin mainostauolla – kokeile vaikka!


1. Viihdy viileämmässä

Tiesitkö, että huonelämpötilaa vain yhden asteen laskemalla saatat säästää jopa viisi prosenttia lämmityskuluissa? Toukokuu on otollista aikaa säätää kodin lämpötilat kuntoon: pientä laskua et todennäköisesti asumismukavuudessasi edes huomaa ja viileämmässä saatat jopa nukkua paremmin. Oleskelutiloissa lämpötilaksi suositellaan 20 tai 21 astetta, makuuhuoneessa 18–20 astetta.

Jos kotonasi on varaston tai autotallin kaltaisia tiloja, joissa ei oleskella, kannattaa niidenkin lämpötilat käydä säätämässä kuntoon. Varastossa lämpötilaksi riittää 12 astetta, autotallissa viisikin astetta.


2. Hyödynnä jo ostamasi

Penkkiurheilu vaatii väistämättä hyvät eväät. Ruoka tuottaa kuitenkin ison osan hiilijalanjäljestämme. Mitäs jos et kiiruhtaisikaan ostoksille ennen pelin alkua vaan haastaisit itsesi hyödyntämään kaappiesi kätköjä luovasti kokkaillen ennen jo ostamiesi ruokien viimeistä käyttöpäivää?

Tiesitkö, että Suomessa kaikesta ruuasta 10–15 % menee roskiin? Ruokahävikkiä vähentämällä säästät niin energiaa kuin kukkaroasi ja kaupan päälle saat hyvän mielen!


3. Älä maksa turhasta

Lätkäillan päätteeksi kannattaa laitteet sammuttaa kokonaan, myös niiden valmiustilat. Usein kuulee puhuttavan, että uuden tavan oppiminen kestää 21 päivää. Ehkä laitteiden sammuttelu nukkumaan mennessä tuleekin jo lähes selkäytimestä MM-kisojen päätyttyä?


+ 1

Vaihda vihreään

Yksi merkittävimmistä – ja samalla helpoimmista – yksittäisen ihmisen ympäristöteoista on uusiutuvaan energiaan vaihtaminen. Kun valitset sopimuksen Enefitiltä, varmistut siitä, että kotisi sähkö on 100 % uusiutuvaa. Tutustu vaihtoehtoihin täältä: https://www.enefit.fi/tuotteet


Kiinnostaisiko ensi vuoden MM-kisojen seuraaminen mukavasti mökillä, sijaitsi kakkoskotisi sitten missä tunturin juuressa tai niemen nokassa tahansa? Uusi aurinkoenergialla toimiva Mökkisähköt-pakettimme tuo sähköt omavaraisesti sinne, minne sähköverkko ei ulotu. Tutustu Mökkisähköihin täällä: https://www.enefit.fi/mokkisahkot