icon_search icon_caret_down icon_home icon_calendar icon_caret_updown icon_tick icon_x icon_profile icon_location icon_confirm icon_client_new icon_client_login icon_contract icon_moving icon_menu icon_facebook icon_twitter icon_linkedin icon_youtube icon_loader icon_exit icon_contract_2 icon_invoice icon_consumption icon_bell icon_personal icon_bell_lg icon_contract_lg icon_invoice_lg icon_consumption_lg icon_profile_lg package_fix package_spot icon_plus icon_arrow_left icon_bulb icon_piggy icon_select

Suojele ympäristöä kanssamme: sähkölasku sähköisesti Enefitin kanssa

Suojele ympäristöä kanssamme: sähkölasku sähköisesti Enefitin kanssa

Sähköinen lasku on ympäristöystävällisempi vaihtoehto paperilaskuille. Paperin käytön lopettaminen laskuissa voi vähentää huomattavasti hiilidioksidipäästöjä. Jokaisella laskulla on oma pieni ekologinen jalanjälkensä, mutta yhdistettynä kaikki ylimääräinen paperi, jota paperilaskuihin kuluu tekee suuren vaikutuksen.

Yleisesti yhteen paperiseen laskuun kuluu noin 2,5 sivua paperia. Lisäksi mukaan täytyy laskea kulutettu energia sekä ihmisen tekemä työ laskun tulostuksessa ja sen toimituksessa, jotta voidaan saada kattava kuva laskun ekologisesta jalanjäljestä.

Digitaalisuus on tehokkuutta!

Tutkimukset osoittavat että paperilaskun yleinen ympäristövaikutus on noin 100 grammaa CO2 päästöinä. Vaihtamalla täysin sähköiseen laskutukseen voi päästöt pudota vain 53 grammaan CO2. Tehokkuuden kasvaessa myös ympäristövaikutukset ovat pudonneet lähes puolella!

Eli siis lopputuloksena, jos 100 000 suomalaista vaihtaisivat paperilaskunsa sähköiseen, yhden vuoden aikana säästettäisiin 63 600 kg CO2 päästöjä. Tämä on verrattavissa 1000 puun istuttamiseen yhden vuoden aikana!

Pienet muutokset tekevät ison vaikutuksen!

Vaihdoin kaikki laskuni sähköisiksi!

Muuttaessani ensimmäistä kertaa omaan kotiini, tuli minulle yllätyksenä kuinka paljon kierrätettävää paperia paperilaskuista syntyy. Havahduin tilanteeseen, jossa sain olla kierrättämässä erinäisiä laskuja jatkuvasti. Lähdin selvittämään vaihtoehtoista tapaa laskujen toimitukselle ja ilahduin kuinka moni yritys tarjoaa mahdollisuuden sähköposti- tai E-laskuun.

Normaalissa maailmantilanteessa nautin siitä, että minulla on mahdollisuus aktiiviseen elämään enkä ole sidottuna kotiini. Sähköinen lasku mahdollistaa minulle sen, ettei laskut jää koskaan maksamatta, vaikka en kävisikään hetkeen kotona. Voin hoitaa sähkölaskun maksamisen kätevästi missä tahansa kun lasku tulee suoraan verkkopankkiini.

Minulle tulee noin 8 laskua kuussa ja kaikki ne toimitetaan sähköisesti. Jos nämä toimitettaisiin paperisena, tulisi siitä kuussa noin 376g C02 päästöjä ja vuoden aikana päästöjä kertyisi jopa 4512g - se on 4,5 kg turhia päästöjä joihin on helppo vaikuttaa vaihtamalla laskun toimitustapaa.