icon_search icon_caret_down icon_home icon_calendar icon_caret_updown icon_tick icon_x icon_profile icon_location icon_confirm icon_client_new icon_client_login icon_contract icon_moving icon_menu icon_facebook icon_twitter icon_linkedin icon_youtube icon_loader icon_exit icon_contract_2 icon_invoice icon_consumption icon_bell icon_personal icon_bell_lg icon_contract_lg icon_invoice_lg icon_consumption_lg icon_profile_lg package_fix package_spot icon_plus icon_arrow_left icon_bulb icon_piggy icon_select

WTD-Natan vinkit unelmakodin rakentajalle

WTD-Natan vinkit unelmakodin rakentajalle

Enefit on aloittanut yhteistyön WTD-blogistaan tunnetun Natalia Salmelan kanssa. Unelmiensa loft-asuntoa rakentava Nata on mukana Enefitin ständillä Asuntomessuilla Kouvolassa lauantaina 13.7.2019. Ennen messuja istuimme Natan kanssa alas ja kysyimme parhaat vinkit rakentamiseen ja remontoimiseen.

Minkä vinkin antaisit oman kodin rakentamisesta haaveilevalle?

Vanha viisaus pätee: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Itse kirjoitan kaikki ideat ylös ja käyn ne läpi asiantuntijoiden kanssa. Rakennusprojektissa joutuu lähes aina tekemään joitakin kompromisseja, joten kannattaa pohtia, mitkä kodin toiminnot ovat itselle tärkeimpiä. Minulle ruoan ystävänä ehdoton asia oli unelmien keittiö. Siitä en tinkinyt, vaikka keittiö veikin osan kylpyhuoneen pinta-alasta. Oma elämäntilanne, harrastukset ja intohimot usein määräävät kodin funktiot, mutta jotkut asiat ovat näistä riippumattomia. Esimerkiksi viihtyisään valaistukseen, nykyajan digitaalista elämää palvelevaan sähkösuunnitelmaan ja toimivaan kodintekniikkaan kannattaa satsata.

Mikä rakennusprojektissa on ollut parasta?

Omien haaveiden toteutuminen palkitsee aina. Tätä projektia teen nimenomaan itselleni pitkäaikaiseksi kodiksi. Siksi olen tehnyt materiaalien ja eri ratkaisujen suhteen rohkeampia päätöksiä ja pystynyt panostamaan itselleni tärkeisiin asioihin. Eniten olen innoissani puusepän tekemästä keittiöstä, raakabetonisista seinistä ja pintaan kupariputkien sisään vedetystä sähköstä.

Mitä tekisit toisin, jos nyt aloittaisit projektin uudelleen?

Luulen, että vasta muuton jälkeen sitä tajuaa mahdolliset kömmähdyksensä. Esimerkiksi edellisessä asunnossani unohdin keittiösuunnitelmasta kokonaan vetolaatikot ja kerran olen ostanut kahta erilaista valkoista sävyä, mikä selvisi vasta siinä vaiheessa, kun koko huone oli jo maalattu. Nämä mokat ovat loppujen lopuksi aika pieniä. Tulevassa kodissa kierreportaat ja keittiön vesipisteen paikka ovat keränneet eniten epäilyksiä – saas nähdä kuinka käy!


WTD-Natan vinkit unelmakodin rakentajalle

Yksi Natan kodin yksilöllisimmistä ratkaisuista on kupariputkiin vedettävät sähköt.

Mitä aiot tehdä ensimmäiseksi uudessa kodissasi?


Ihan ensimmäiseksi asettelen viherkasvit paikoilleen ja sitten menen parvekkeelle ihailemaan sieltä avautuvaa esteetöntä merinäköalaa. Skumppapullonkin saatan poksauttaa uusien naapureiden kanssa – talossa asuu monia omasta blogistani ja sosiaalisesta mediasta tutuksi tulleita WTD-kanavien seuraajia.


Tule tapaamaan Nataa lauantaina 13.7.2019 klo 11 alkaen Asuntomessujen näyttelyhallissa sijaitsevalle Enefit-ständille. Seurantaan kannattaa ottaa myös Natan some ja blogi, luvassa energistä menoa!


Enefit on mukana messuilla koko Asuntomessujen ajan 12.7.–11.8.2019. Messuilla inspiroitumisen lomassa voit näppärästi päivittää sähkösopimuksen edullisimpaan ja vihreimpään vaihtoehtoon. Löydät meidät näyttelyhallista sekä ulkoständiltä Ua5 – tervetuloa!