icon_search icon_caret_down icon_home icon_calendar icon_caret_updown icon_tick icon_x icon_profile icon_location icon_confirm icon_client_new icon_client_login icon_contract icon_moving icon_menu icon_facebook icon_twitter icon_linkedin icon_youtube icon_loader icon_exit icon_contract_2 icon_invoice icon_consumption icon_bell icon_personal icon_bell_lg icon_contract_lg icon_invoice_lg icon_consumption_lg icon_profile_lg package_fix package_spot icon_plus icon_arrow_left icon_bulb icon_piggy icon_select

Vihreä muutto – näin se on mahdollinen

Vihreä muutto – näin se on mahdollinen

Muuton nostamia stressitasoja laskee eniten muuton huolellinen suunnittelu. Hyvin suunniteltu muutto myös kuormittaa ympäristöä vähemmän kuin muutto häthätää suoritettuna. Vihreä muutto on nimittäin mahdollinen, eikä ympäristön huomioimisen tarvitse tehdä osoitteenmuutoksesta yhtään stressaavampaa. Alta löydät Enefitin vinkit vihreämpään muuttoon!

Kierrätä tavarat vastuullisesti

Muutto on mitä parhain tilaisuus käydä läpi kaappisi kätköt: todennäköisesti löydät sieltä jotakin, jota olet jo unohtanut omistavasi. Aloita projekti lajittelemalla turhat tavarasi kolmeen pinoon: esimerkiksi kirpputorilla myytäviin, lahjoitettaviin ja kokonaan pois heitettäviin. Pyri kuitenkin heittämään sekajätteeseen mahdollisimman vähän. Hyväkuntoiset tavarat, kuten huonekalut ja vaatteet, kannattaa aina lahjoittaa eteenpäin perheenjäsenille, ystäville tai vaikkapa kierrätyskeskukselle, jos myymiseen ei juuri nyt ole aikaa tai energiaa: joskus toisen roska voi todellakin olla toisen aarre.

Lainaa muuttolaatikot

Unohda kertakäyttöiset ja kalliit pahvilaatikot ja vuokraa muoviset, kestävämmät muuttolaatikot tai kysy lähipiiriltäsi, sattuuko heidän varastoissaan lojumaan tarpeettomia muuttolaatikoita. Käytettyjä banaanilaatikoita voi myös käydä kyselemässä ruokakaupoista. Helposti särkyvien esineiden suojaamiseen toimivat hyvin tekstiilit, jotka pakkaisit muutenkin mukaan, tai paperinkeräyksestäsi löytyvät vanhat sanomalehdet.

Varaa reilu muuttopaku

Jos muutat itse ilman ammattilaisapua, sijoita suosiolla tarpeeksi reilun kokoiseen muuttoautoon: riippuen tavaramäärästäsi joudut parhaimmillaan tekemään vain yhden kuljetuskierroksen uuteen kotiisi tai ainakin vähennät edestakaisin-ajelua huomattavasti. Ympäristön ja omien varojesi lisäksi säästät näin myös omia ja muuttoapusi hermoja.


”Osoitteenmuutos on luonteva hetki kilpailuttaa sähkösopimus”

Valitse vihreä sähkö

Sähkösopimuksen voi vaihtaa, vaikka muutto ei juuri nyt olisikaan ajankohtainen. Viimeistään osoitteenmuutos on kuitenkin luonteva hetki kilpailuttaa sähkösopimus ja varmistaa ostavansa kotiin vain uusiutuvaa energiaa. Me Enefitissä myymme ainoastaan uusiutuvista energialähteistä tuotettua energiaa, ja sähkösopimuksen kanssamme voit tehdä helposti täällä: https://www.enefit.fi/tuotteet

Myös yhteistyökumppanillamme, WTD-blogin Natalia Salmelalla on pian edessään muutto uuteen kotiin. Lue Natan blogista, millä mielellä hän valmistautuu muuttoonsa: http://wtd.fi/uuden-loftin-sahkoratkaisu/ Blogin lukijoille tarjolla on myös Enefitin alekoodi, jonka voi hyödyntää oli sitten itse muuttamassa tai ei!